Reizen naar Engeland

Het Peak District is een hoogland gebied in Midden-en Noord-Engeland, liggen voornamelijk in het noorden van Derbyshire, maar ook voor delen van Cheshire, Greater Manchester, Staffordshire, en Zuid-en West Yorkshire. Het grootste deel van het gebied valt binnen het Peak District National Park, waarvan de benaming in 1951 maakte het het eerste nationale park in de Britse Eilanden. Een gebied van grote diversiteit, is het gebruikelijk opgedeeld in de noordelijke Dark Peak, waar de meeste van de heide is gevonden en waarvan de geologie is gritstone, en de zuidelijke White Peak, waar het merendeel van de bevolking leeft en waar de geologie is voornamelijk kalksteen-based . Nabijheid van de grote steden van Manchester en Sheffield en de graafschappen van Lancashire, Greater Manchester, Cheshire, Staffordshire-en Zuid-en West-Yorkshire, in combinatie met gemakkelijke toegang via de weg en per spoor, hebben bijgedragen aan zijn populariteit. Met een geschatte 22 miljoen bezoekers per jaar, is het Peak District beschouwd als de tweede meest bezochte nationale park ter wereld (na de Mount Fuji National Park in Japan), hoewel het Peak District National Park Authority geloven dat deze cijfers niet juist zijn of onbewezen, schatten van ongeveer 10 miljoen mensen bezoeken jaarlijks. Het Peak District vormt het zuidelijke eind van de Pennines en een groot deel van het gebied is hooglanden boven de 1.000 voet (300 m), met een hoog punt op Kinder Scout van 2087 voet (636 m). Ondanks de naam, het landschap ontbreken over het algemeen scherpe pieken, wordt gekenmerkt door afgeronde heuvels en gritstone hellingen (de “randen”).

Het gebied wordt omringd door de grote agglomeraties, waaronder Huddersfield, Manchester, Sheffield, Derby en Stoke-on-Trent. Het Nationaal Park beslaat 555 vierkante mijl (1.440 km2) van Derbyshire, Staffordshire, Cheshire, Greater Manchester en Zuid-en West Yorkshire, waaronder de meerderheid van het gebied vaak aangeduid als de Peak. De noordelijke grens liggen langs de A62 weg tussen Marsden en Meltham, ten noordwesten van Oldham, terwijl de zuidelijke punt is op de A52 de weg aan de rand van Ashbourne in Derbyshire. Het Park grenzen werden getrokken tot grote bebouwde gebieden en industriĆ«le sites van het park uit te sluiten, in het bijzonder, de stad van Buxton en de aangrenzende steengroeven bevinden zich aan het einde van de Peak Dale gang, aan drie zijden omgeven door het park. De stad Bakewell en tal van dorpen zijn echter opgenomen binnen de grenzen, net als veel van de (niet-industriĆ«le) ten westen van Sheffield. Met ingang van 2010, is het de vijfde grootste National Park in Engeland en Wales. In het Verenigd Koninkrijk, de benaming “National Park” betekent dat er beperkingen zijn van plan om het gebied te beschermen tegen ongepaste ontwikkeling en een Park Authority te verzorgen, maar impliceert niet dat het land in handen is van de overheid, noch dat het onbewoond.

Comments are closed.